درب آکوستیک چیست + معرفی ویژگی ها و کاربردها
با افزایش جمعیت و شلوغ شدن شهرها یکی از اصلی ترین دغدغه هایی که برای همه ما وجود دارد، وجود سر و صدای زیاد است. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که شما بخواهید در اتاق خود استراحت کنید و یا در دفتر کار خود فعالیت های اداری را انجام دهید و نیاز به تمرکز دارید. از طرفی شلوغ شدن ادارات و مراجعات ارباب رجوع موجب شده تا کارمندان و مدیران نتوانند تمرکز کافی برای برگزاری جلسات داشته باشند.
با این که امروزه تجهیزات مختلفی مانند پنجره های pvc و دوجداره برای کاهش آلودگی های صوتی نصب می شوند؛ اما این تجهیزات تا حدودی می توانند این صداها را حذف کنند. در اینجا اهمیت استفاده از درب آکوستیک مشخص می شود. با شنیدن نام این درب ها، ممکن است این سوال برای شما ایجاد که درب آکوستیک چیست؟ با ما باشید تا درب آکوستیک و ویژگی ها و کاربردهای آن را به شما معرفی کنیم.
درب آکوستیک چیست؟
درب آکوستیک چیست و چه کاربردی دارد؟ بسیاری از افراد هنوز هم با شنیدن نام این درب ها اولین سوالی که برایشان ایجاد می شود این است که درب آکوستیک چه ساختاری دارد و چرا آن را به عنوان درب ضد صدا می شناسند؟ درب آکوستیک یکی از لوکس ترین درب های داخلی به شمار می رود که می تواند تاثیر زیادی در کاهش آلودگی صوتی داشته باشد.
در واقع هدف از آکوستیک کردن درب ها از بین بردن آلودگی های صوتی و نویز است. این درب به خصوص برای فضاها و محیط های کاری کاربرد دارد. این درب ها در ساختار داخلی خود دارای متریال های عایق صدا هستند و لایه های عایق صدا می توانند به خوبی صدای خروجی را جذب کنند.
درب ضد صدا آکوستیک در کنار متریال های عایق صدا از چهارچوب هایی ضدا صدا و قوی نیز ساخته می شوند و این ساختار موجب شده تا میزان آلودگی صوتی حدود 70 درصد کم کنند. این درب ها در صورت داشتن آستانه نیز می توانند تا 90 درصد صداهای بیرونی را جذب کنند.
ویژگی های درب عایق صدا آکوستیک
برای شناخت بهتر درب آکوستیک عایق صدا بهتر است نگاهی به ویژگی های این محصول داشته باشیم تا بتوانید متوجه وجه تمایز این درب ها با درب معمولی شوید.
- ضخامت درب عایق صدای آکوستیک کاملا متفاوت از درب های معمولی بوده و ورق های این درب به ضخامت ۵ یا ۸ میل مورد استفاده قرار می گیرند تا بتوانند تاثیر زیادی بر جذب صدا داشته باشند.
- لایه های متعدد در درب آکوستیک توانسته افزایش ضخامت درب شود به همین موضوع می تواند مانع از جذب صدا شود.
- برای جذب بیشتر صدا در ساختار داخلی این درب ها از فوم های فشرده معمولاً استفاده می شود که تاثیر زیادی در جذب نویز دارند.
- در کنار تمام این ویژگی ها در نهایت می توانیم به رویه چرمی این درب ضد صدا کنیم که هر چقدر کیفیت این چرم ها بیشتر باشد می تواند روی میزان جذب صدا تاثیر بگذارد.
- درب عایق صدا آکوستیک به گونه ای تولید می شود که شما می توانید برخی از تجهیزات هوشمند را برای افزایش امنیت روی آن نصب کنید. برای مثال می توانید آن را به قفل های هوشمند و خاص مجهز نمایید.
- تنوع طرح و رنگ این درب ها بالاست و شما می توانید بر اساس سبک دکوراسیون و سلیقه خود رنگ و طرح دلخواه خود را انتخاب کنید.
- همچنین بر رویه های درب می توانید دکمه های استیل و یا چرمی نصب کرده و زیبایی ظاهری درب را افزایش دهید.
کاربرد درب آکوستیک
موضوع دیگری که معمولاً کاربران با شنیدن نام درب آکوستیک برایشان ایجاد می شود این است که درب آکوستیک را در چه فضایی می توانند نصب کنند؟ در بخش های قبل نیز بیان کردیم شما می توانید این درب ها را در فضاها و محیط های مختلف نصب کنید و شاهد کاهش آلودگی های صوتی باشید. رایج ترین موارد استفاده از این درب ها محیط های زیر هستند.
- درب ورودی و خروجی سالن های سینما و تئاتر
- درب ورودی سالن های کنفرانس و جلسات
- درب اتاق خواب
- درب سرویس بهداشتی
- درب انبارها و کارگاه های دارای سر و صدای زیاد
- درب اتاق مدیریت
- درب استودیوهای موسیقی
- درب آزمایشگاه ها
- درب کلاس های امتحانات
- درب اتاق های دیتا سنتر
درب چرمی ضد صدا یا درم چرم کوبی
اگر شما هم جز افرادی هستید که از آلودگی صوتی و سر و صدای زیاد بیزارید و به دنبال راهی برای افزایش آرامش و سکوت محیط خود هستید یکی از روش هایی که می تواند به شما کمک کند عایق کردن درب ورودی است. عایق کردن در می تواند شامل چرم کوبی درب ها باشد.
در درب چرم کوبی یا به اصطلاح عایق صدا حفره هایی که بتواند صدا را از خود عبور دهد، وجود ندارد. این امر سبب شده تا موارد استفاده از این درب ها بسیار گسترده باشد و درب آکوستیک به یک محصول با کیفیت و محبوب تبدیل شود. در ساخت این درب ها با استفاده از لمسه دوزی یا لمسه کاری درب می توانند مانع از انتقال صدا شوند.
در کنار موضوع کاهش آلودگی صوتی شما شاهد کاهش مصرف انرژی نیز هستید، چرا که این درب می تواند به عنوان عایق حرارت نیز عمل کند. چرم های مرغوب و درجه یک برای این درب ها به عنوان بیرونی ترین روکش نصب شده و با استفاده از استیل و یا چرمی می توان برای لمسه درب استفاده کرد.
طرح و رنگ درب چرم کوبی شده می تواند بر اساس سلیقه شما باشد سبک دکوراسیون محیط یکی از بهترین طرح ها و رنگ ها را انتخاب کنید تا زیبایی دکوراسیون شما چند برابر شود.
برای عایق کردن درب آکوستیک از چه متریالی استفاده می شود؟
ما تقریباً درب آکوستیک را به عنوان یک درب عایق صدا می شناسیم، حال سوالی که مطرح می شود این است که در ساختار داخلی این درب ها از چه متریالی استفاده می شود که عایق صدا بودن را به این درب می افزاید؟ هر تولید کننده می تواند بر اساس نیاز مشتری و نحوه کارکرد خود متریال های مختلفی را به عنوان عایق صدا برای تولید این درب ها به کار ببرد. به طور کلی از مواد زیر برای عایق کردن این درب استفاده می شود.
- عایق پشم سنگ
عایق پشم سنگ را به عنوان یکی از بهترین مواد برای عایق کردن درب های ضد صدا می شناسند. میزان جذب صدای این عایق بسیار بالاست و به کار بردن آن در ساختار درب آکوستیک می توان محیطی آرام را فراهم کرد. از طرفی این عایق به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته می شود و بهترین کاربرد آن برای درب هایی است که به عنوان درب اتاق کنفرانس، هتل، سالن سینما، استودیوهای موسیقی و غیره ساخته می شوند.
- عایق صوتی سرب
عایق صوتی سرب دیگر متریالیست که برای تولید برخی درب های آکوستیک استفاده می شود. مهمترین ویژگی های این عایق می توان به نرمی و طبیعی بودن آن، جذب صدا، بالا بودن وزن اشاره کرد. بهتر است بدانید بالا بودن وزن این عایق توانسته تاثیر زیادی در کاهش ارتعاشات صوتی داشته باشد.
- فوم فشرده
فوم های فشرده ترین هستند که در اکثر نمونه های درب آکوستیک می توان آنها را مشاهده کرد. این فوم ها از چندین لایه تشکیل شده اند و معمولاً برای درب هایی به کار می روند که قرار است در یک محیط پر سر و صدا نصب شوند.
- نوار پلاستیکی
شاید با خودتان فکر کنید که لبه ها و درز های درب که درون چهارچوب قرار گرفته می توانند بخشی از صدا رو به داخل منتقل کنند، برای رفع این مشکل بهترین راه استفاده از نوارهای پلاستیکی است. این نوارها می توانند در درب و چهارچوب چفت شده و مانع از عبور صدا شوند.
مزایا و معایب درب آکوستیک
با اینکه درب ضد صدای آکوستیک ویژگی های منحصر به فرد و خاصی دارد، اما نمی توان از معایب آن نیز چشم پوشی کرد. به همین علت ما در این بخش به معرفی مزایا و معایب این درب ها می پردازیم تا شما بتوانید انتخابی آگاهانه و موفق داشته باشید.
مزایا
- کاهش نفوذ صدا: اصلی ترین مزیت درب ضد صدا این است که می تواند یک محیط آرام و به دور از آلودگی صوتی را برای شما ایجاد کند.
- حفظ حریم خصوصی: با نصب این درب ها حریم خصوصی شما در منزل و یا محیط کار حفظ می شود و صدا به بیرون درز نمی کند. این مزیت به خصوص برای اتاق های مدیریت و سالن های جلسات اهمیت ویژه ای دارد.
- بهبود کیفیت صدا: زمانی که ها و صداهای بیرونی قطع شود صداهای دیگر به وضوح شنیده می شوند و بهتری خواهند داشت.
معایب
- قیمت درب اکوستیک در مقایسه با درب های معمولی بالاست.
- نصب این درب ها باید توسط افراد متخصص انجام شود و خودتان قادر به نصب آنها نخواهید بود.
- بزرگ بودن اندازه و ضخامت درب موجب شده تا درب نیاز به فضای بیشتری داشته باشد.